Veseátültetés Törökországban

Veseátültetést fontolgat Törökországban? Ez az útmutató mindent tartalmaz, amit tudnia kell erről a műtétről, az előkészületekről, a műtét utáni utókezelésről és az isztambuli árakról. Kérjen árajánlatot, és találja meg a legjobb klinikát a sikeres veseátültetéshez Törökországban.

A LegjobbKlinika.com tájékoztatást nyújt a törökországi veseátültetésekről, és segít lefoglalni egy műtétet képzett török sebészeknél. Ez a tartalom kizárólag tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti a szakszerű orvosi tanácsadást.

Mennyibe kerül egy veseátültetés Törökországban?

Egy veseátültetés átlagos költsége Isztambulban, Törökországban 17500 euró. Ez az ár tartalmazza a recipiens 15 éjszakás kórházi szállását, a donor 7 éjszakás szállását, az érzéstelenítést, a sebész szakértelmét és tapasztalatát, a gyógyszereket, a szükséges komfortfokozatnak megfelelően meghatározott kórházi díjakat, a műtét utáni utókezelést, napi 3 étkezést, a repülőtérről/szállodából/klinikáról történő szállítást és a tolmács szolgáltatásait.

Veseátültetés Törökországban17500 €

Fókuszban a veseátültetés Törökországban

A világon minden tizedik ember szenvedveseelégtelenségben, azaz közel 850 millió ember. Ezt a súlyos egészségügyi problémát az okozza, hogy a vesék képtelenek ellátni funkciójukat. A szervek tehát képtelenek a folyadékok szűrésére. Ennek következtében a szervezet már nem képes a méreganyagok kiürítésére. Ez jelentős károkat okoz a szervezetben.

A veseműködési zavar tartós és visszafordíthatatlan. Ezért válik elengedhetetlenné a mesterséges vérszűrő rendszer, más néven a hemodialízis felállítása. Laikus nyelven szólva a beteg határozatlan ideig dialízisre szorul.

Ez a kezelés kellemetlenségekkel jár. Mégis csak részleges javulást eredményez a beteg állapotában. A modern orvostudomány fejlődésének köszönhetően azonban ma már létezik olyan megoldás, amely teljes gyógyulást biztosíthat. A dialízis sokkal jobb alternatívája. Ez a veseátültetésből áll. Ez az orvosi eljárás összetettnek ígérkezik. De a megfelelő kezelésben részesülő transzplantált betegek hosszabb életre számíthatnak.

Sok, a betegségben szenvedő nemzetközi beteg választotta a törökországi veseátültetést. Törökország a szervsebészet és a szervátültetés vezető célpontjaként ismert. Az orvosi turizmus területén is jó hírnévnek örvend.

Mit jelent a veseátültetés Törökországban?

A veseátültetés meghatározása

A vese az emberi test egyik legfontosabb szerve. Működési zavarai az érintett személy számára egyéb súlyos egészségügyi problémákhoz vezetnek. A transzplantáció vagy átültetés a legjobb megoldás a veseelégtelenségre. Az átültetett szerv képes ellátni a beteg vese funkcióját .

A törökországi veseátültetés magában foglalja a már nem működő szervek eltávolítását és az egészséges vese átültetését célzó műtétet. A veséket élő vagy elhunyt donortól lehet venni.

Ki adományozhat vesét?

Törökországban a veseátültetések 75-85%-át élő donor és a beteg között végzik. Ez a megoldás kínálja a legjobb eredményeket. Bármely 18 éves vagy annál idősebb vagy férfi adományozhat vesét.

A donornak azonban tökéletes egészségi állapotban kell lennie. Nem lehet olyan betegsége, amely az átültetett szerv meghibásodását okozhatja. Ezek közé tartozik a cukorbetegség, a rák és a magas vérnyomás.

A donornak meg kell felelnie az etikai bizottság követelményeinek is. Hangsúlyozni kell, hogy a szervadományozás önkéntes cselekedet. A donorok ezért semmilyen jutalomra nem jogosultak.

Az átültetett vesének kompatibilisnek kell lennie a recipienssel. Ezért gyakran megkövetelik, hogy a donor és a recipiens kapcsolatban álljon egymással. Ez egy olyan tényező , amely növelheti a műtét sikerességének arányát. A donornak ezért a beteg rokonának, házastársának vagy közeli barátjának kell lennie. Ha ez nem lehetséges, a beteg felkerül a transzplantációs várólistára.

A legtöbb esetben ezek a jelöltek cadaver donorra várnak. A szervadományozáshoz bárki hozzájárulhat a halál időpontjában. Mindössze annyit kell tennie, hogy aláír egy felhatalmazó nyomtatványt, és átadja azt a családjának.

Hogyan találhatok donort?

A szervátültetésre szoruló betegek különböző klinikai vizsgálatokon esnek át. Ugyanezek a feltételek vonatkoznak a donorok közé belépni kívánókra is. Az elvégzett vizsgálatok lehetővé teszik az orvosi csoport számára, hogy ellenőrizze a donor és a recipiens közötti kompatibilitást.

Ki jogosult veseátültetésre Törökországban?

A törökországi veseátültetések nyilvánvalóan olyan embereknek szólnak, akiknek a veseműködése károsodott. Ez a kezelés a következő esetekben javallott

  • Végstádiumú vesebetegség, például diabéteszes nefropátia;
  • A dialízis, a vesepótló kezeléskudarca, amelynek célja, hogy a betegek jobb életminőséget élvezzenek;
  • A krónikus veseelégtelenség tüneteinek jelenléte.

A vesetranszplantációs kezelésre jelölt személynek számos feltételnek kell megfelelnie. Először is, kiváló egészségi állapotban kell lennie. Emellett jó fizikai állapotban kell lenniük ahhoz, hogy kibírják aműtétet. A törökországi veseátültetésre jelentkezők nem szenvedhetnek az alábbiak egyikében sem:

  • Súlyos májbetegség
  • Szívbetegség
  • Akut tüdőbetegség;
  • Rák
  • Súlyos, folyamatban lévő fertőzés.

Hogyan működik a műtét?

Ahhoz, hogy Törökországban vesetranszplantációra kerüljön sor, rendelkezésre kell állnia egy donornak. A folyamat több szakaszban zajlik.

Előkészítés

A veseátültetést egy erre szakosodott kórházban vagy klinikán kell elvégezni. A betegnek a műtét előtt néhány nappal be kell ütemeznie egy törökországi orvosi utat. A nemzetközi betegek általában a nagyvárosokban, például Isztambulban található nagy kórházakat választják. Ezek bizonyos hírnévnek örvendenek, és könnyebben megközelíthetőek.

Mielőtt a transzplantáció céljából felveszik a kórházba, a betegek egy sor vizsgálaton vesznek részt, többek között a következőkön

  • Vérvizsgálat a vércsoportjuk azonosítására;
  • Egy szövettipizálásnak nevezett vizsgálat, amely a humán leukocita antigének (HLA) segítségével megkülönbözteti őket más egyénekétől;
  • Keresztharmatvizsgálat a donor és a recipiens közötti kompatibilitás megerősítésére (élő donor esetében ez elengedhetetlen folyamat);
  • Szerológiai vizsgálatok az olyan vírusok kimutatására, mint a hepatitis és a HIV;
  • Mellkasröntgenfelvétel;
  • Elektrokardiogram 50 éves vagy idősebb betegek esetében;
  • CT-vizsgálat;
  • Különböző vizsgálatok az esetleges ellenjavallatok megállapítására.

Aműtét napján szerveket is eltávolítanak. Ez egy olyan sebészeti beavatkozás, amely valódi szakemberek közreműködését igényli. Versenyfutás indul az idővel. Az eltávolított vesét egy speciális hűtőszekrényben kell gyorsan a transzplantációs központba szállítani.

Veseátültetés

A veseátültetési műtétet általános érzéstelenítésben végzik. A műtét 2-4 órát vesz igénybe. A műtétet egy vesetranszplantációs szakértőkből álló csapat végzi. A török sebészek ma már egy modern műtéti technikát alkalmaznak: a laparoszkópiát.

Ez a minimálisan invazív módszer kis bemetszések elvégzésével jár. Ez csökkenti a fertőzés kockázatát és optimalizálja a sikerességi arányt. Ezek a szakértők azonban a nyitott műtéti technikát is elsajátították. Ez mélyebb és nagyobb bemetszéseket jelent.

Helyreállítás

A műtét után a beteget egy elkülönített szobában helyezik el. Meg kell védeni a fertőzésveszélytől. Azorvosi csapat szorosan figyelemmel kíséri a beteg egészségi állapotát. Azon dolgozik, hogy észlelje a legkisebb mellékhatásokat vagy szövődményeket, például a vérzést. A betegek különféle orvosi ellátásban is részesülnek. Ezek közé tartoznak a kilökődésgátló és gyulladáscsökkentő gyógyszerek.

A kórházi tartózkodás legalább 10 napig tart. Ezt követően a betegnek rendszeresen látogatást kell tennie, hogy megkapja az új ellátási utasításokat, és hogy ellenőrzéseket végezzen. Néhány hét múlva folytathatják a normális életüket.

A műtétet követő 6-8 hét ben azonban bizonyos tevékenységek tilosak, például

  • Nehéz tárgyak emelése vagy cipelése
  • Intenzív testmozgás;
  • Autóvezetés.

Milyen kockázatai, szövődményei és mellékhatásai vannak a törökországi veseátültetésnek?

A veseátültetést Törökországban szigorú feltételek mellett végzik. De még ha az egészségügyi szakemberek aprólékosan járnak is el, akkor is adódhatnak problémák. A kilökődés kockázata a legsúlyosabb. A beteg elveszítheti az átültetett szervet. Egyéb mellékhatások és szövődmények a következők

  • Vérzés ;
  • Vérrögök képződése, ami érrendszeri szövődményekhez vezethet;
  • Fertőzés;
  • Fertőzések a bemetszett területen vagy a test más részein;
  • Fájdalom;
  • A húgycső elzáródása;
  • Szívproblémák;
  • Szorongás vagy depresszió.

Miért érdemes vesetranszplantáción részt venni Törökországban?

A törökországi veseátültetésnek számos előnye van. Ez az ország egyik specialitása . Törökországot a világ vezető országaként ismerik el a veseátültetés terén.

  • A műtétek száma évente meghaladja a 3500-at.
  • Sok donor áll rendelkezésre.
  • A statisztikák szerint a szervátültetések 80%-át élő donorokon végzik.

Azt is meg kell jegyezni, hogy az 1978-ban végzett első veseátültetés óta az alkalmazott technikák folyamatosan fejlődtek. Ugyanez vonatkozik a betegeknek nyújtott orvosi ellátásra is. A török Egészségügyi Minisztérium jelentős összegeket fektetett be az ellátás javításába. Emellett szigorú ellenőrzéseket vezetett be a transzplantációs programok minőségének biztosítása érdekében.

A kórházaknak és transzplantációs központoknak el kell érniük a szabályozott sikerességi arányt. Ennek 85%-nál nagyobbnak kell lennie. Mindezek mellett az országnak magasan képzett szakemberei vannak a vesebetegségek és a veseátültetések kezelésére. Ők neves egyetemekről érkeznek, és nagy tapasztalattal is rendelkeznek. Mindez a megbízhatóság garanciája.

Törökország, különösen a nagyvárosok, mint például Isztambul, szintén modern egészségügyi létesítményekkel rendelkezik. A nemzetközi betegeknek optimális kényelmet és magas szintű biztonságot tud nyújtani.

Mindennek tetejébe a törökországi veseátültetés költségei nagyon alacsonyak. Végül a betegek és családtagjaik is kihasználhatják az orvosi utazás előnyeit, hogy felfedezzék Isztambult. Számos ritka szépségű hely, például a Boszporusz, megér egy látogatást.

Vegye igénybe az INGYENES értékelést!

Kérésre és
az Ön részéről semmilyen kötelezettség nélkül.

100% ingyenes tanácsadás. Elemezzük az Ön helyzetét, igényeit és elvárásait. És megbecsüljük a szükséges költségvetést: Repülés + szálloda + taxi + kezelés.

A folyamat felett mindenkor teljes mértékben Ön rendelkezik. Teljes lelki nyugalom.


Gyakran ismételt kérdések

Milyen a sikerességi aránya a veseátültetésnek Törökországban?

Az országban érvényes küszöbérték 85%. Az eredmények azonban gyakran lenyűgözőek. Valójában több orvosi központ is nagyon magas sikerességi aránnyal büszkélkedhet. Ez elérheti a 95%-ot vagy akár a 99%-ot is.

Melyek a legjobb városok veseátültetésre Törökországban?

Törökországban Isztambul a választott célállomás a veseátültetések tekintetében. A város ad otthont az ország legjobb veseátültetési központjainak. De a betegek választhatják Ankarát is.

Mennyi a minimális tartózkodási idő Törökországban veseátültetés esetén?

A veseátültetés kiterjedt és összetett orvosi eljárás. Nem lehet néhány nap alatt elvégezni. A nemzetközi betegeknek legalább 6 hónapig az országban kell maradniuk. A tartózkodás akár egy évre is meghosszabbítható. Minden attól függ, hogyan alakul az egészségi állapotuk.

Mennyi ideig tart egy átültetett vese?

Az átültetett szerv nagyon hosszú ideig életben maradhat, különösen, ha élő donortól származik. A beteg várható élettartama tehát az életmódjától függ. Az új veséjüknek nincs lejárati ideje. A páciensnek jól kell vigyáznia az egészségére.

Lehetséges-e veseátültetést végezni egy gyermeken Törökországban?

Törökországban több transzplantációs központ is rendelkezik a vesebetegségben szenvedő gyermekek átültetésére jogosultakkal. Ezeknek a műtéteknek a sikerességi aránya magas. Akár a 100%-ot is elérheti.

Hogyan szervezhetem meg a törökországi veseátültetéssel kapcsolatos utazási előkészületeket?

A nemzetközi pácienseknek ideális esetben egy orvosi turizmusra szakosodott utazási irodával kell felvenniük a kapcsolatot, mint például a miénk. Átfogó útmutatót és az Ön igényeihez igazított segítséget tudunk nyújtani. Mi gondoskodunk az utazás megszervezéséről A-tól Z-ig. Célunk, hogy az Ön törökországi vesetranszplantációs projektje zökkenőmentesen menjen végbe.

‍👩‍⚕ KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT ➡️