Surrogacy külföldön

Szeretné folytatni a béranyaságot? Itt van minden, amit tudnia kell erről a nemzési technikáról, és arról, hogyan lehet legálisan külföldön GPA-t szerezni.

A LegjobbKlinika.com tájékoztatja Önt a külföldi béranyaságról, és szakképzett orvosokkal segíti Önt az orvosi utazásban. Ez a tartalom kizárólag tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti az orvosi szakember tanácsát.

Mennyibe kerül a külföldi béranyaság?

A külföldi béranyaság átlagos költsége 55 000 euró, beleértve az összes szállás- és szállítási költséget. Az eljárás 12-15 hónapig tart. a jogi akták és az orvosi vizsgálatok előkészítéséhez 2 hónapra van szükség. 9 hónap az IVF terhesség, és 2 hónap az újszülött adminisztratív formaságaihoz.

A béranyaság Kanadában60 000 €
Béranyaság Görögországban70 000 €
Ukrajnai béranyaság33 000 €
Oroszországi béranyaság35 000 €
Béranyaság az Egyesült Államokban115 000 €
Béranyaság az Egyesült Királyságban65 000 €
Béranyaság Grúziában45 000 €

A béranyaság külföldön: A végső útmutató

Az orvosilag támogatott reprodukció (MAP) akkor jelent megoldást, hatermészetes úton nem lehetgyermeket vállalni. Ha ez nem működik, még mindig két lehetőség van. Az első az örökbefogadáshoz való fordulás. Ez azonban hosszú és embert próbáló folyamat.

A második megoldás a béranyaság választása. Ez jobb alternatíva azon párok számára, akik biológiai gyermeket szeretnének. A béranyaság azonban Franciaországban tilos. Ahhoz, hogy ezen az eljáráson keresztül szülővé váljon, olyan országba kell mennie , amely engedélyezi a béranyaságot.

A béranyasági folyamatot azonban nehéz megszervezni. Komoly béranyát találni igazi akadálypálya. Ezért sokan igénybe veszik egy erre szakosodott ügynökség szolgáltatásait.

Mi a béranyaság?

Meghatározás

Mi a béranyaság? Az orvosilag támogatott nemzés vagy MAP egyik elismert módszere . Az elv egy embriónak egy nő méhébe történő átültetéséből áll. Meg kell jegyezni, hogy a magzat in vitro megtermékenyítés (IVF) vagy mesterséges megtermékenyítés eredménye.

Ennek azonban van egy hátulütője. A gyermeket hordozó személy nem az igazi anya. Ő egy béranya. Állítólag semmilyen joggal nem rendelkezik a születendő gyermek felett. A béranya tehát a leendő szülőként kijelölt pár gyermekét hordja ki. A gyermeket a születéskor át kell adnia nekik.

A béranyaság kétféleképpen történhet. Először is, az embriót a leendő szülők ivarsejtjeiből állítják elő. A béranyának tehát nincs genetikai kapcsolata a születendő gyermekkel. A terhességért kizárólag ő a felelős.

Az embrió azonban származhat a béranya petesejtjéből és a biológiai apa vagy egy másik férfi spermájából is. Ez utóbbit névtelen donornak nevezik. Ez azt jelenti, hogy ő a donor, azaz a gyermek biológiai anyja .

A béranyaságra vonatkozó törvény Franciaországban

Franciaországban tiltja ennek a technikának az alkalmazását. Az 1994. július 29-i bioetikai törvény a Polgári Törvénykönyv 16-7. cikkelye révén léptette hatályba ezt az intézkedést. Ez kimondja, hogy “minden olyan megállapodás, amely más személy nevében történő nemzésre vagy gondozásra vonatkozik, semmis”.

Ez a francia törvény az emberi test elérhetetlenségének és a személyek jogállásának elvein alapul. Egyszerűen fogalmazva megtiltja, hogy egy személy bérbe adja vagy eladja a testét. Azt is kimondja, hogy egy gyermeket nem szabad eladni.

Ha a szülők a nemzőturizmus mellett döntenek, a gyermek Franciaországba való visszahozatala akadályokba ütközik. Ugyanez vonatkozik a születési anyakönyvi kivonat anyakönyvbe való átírására is.

Két francia házaspár is megtapasztalta ezt a problémát. Úgy döntöttek, hogy az Emberi Jogok Európai Bírósága (EJEB) elé viszik az ügyet. Ezek a párok a béranyaságot választották, hogy teljesítsék gyermekáldási vágyukat, és az Egyesült Államokba mentek. Amikor kislányaikkal visszatértek Franciaországba, megtagadták tőlük, hogy a babák amerikai születési anyakönyvi kivonatát francia anyakönyvi kivonatra írassák át. A csecsemők a férj ivarsejtjei és egy amerikai donortól származó petesejtek felhasználásával fogantak.

A szülők ezt a magán- és családi élet tiszteletben tartásához való jog megsértéseként kifogásolták. Ezt az emberi jogok európai egyezményének 8. cikke említi.

Az Európai Semmítőszék kötelezte Franciaországot, hogy ismerje el a gyermekek fiúságát. A francia hatóságok mindvégig nem engedtek. A kormány a 2021. augusztus 2-i bioetikai törvénnyel megerősítette álláspontját. Ugyanakkor engedélyezte, hogy a leendő szülők örökbe fogadhassák a gyermeket. Ahhoz, hogy ez az eljárás érvényes legyen, akülföldi anyakönyvi okmánynak jogszerűnek kell lennie.

A Legfelsőbb Bíróság folytatta a béranyaság útján született gyermekek jogainak védelmére irányuló új intézkedések elindítását. Végül Franciaország engedélyezte, hogy francia állampolgársági bizonyítványt állítsanak ki ezeknek a csecsemőknek, feltéve, hogy szülő-gyermek kapcsolat áll fenn egy francia személlyel.

Az etikus béranyaságról

Az IFOP 2022 februárjában több mint 2000 személy körében végzett felmérést a Femme Actuelle számára. A megkérdezett nők 72%-a és a megkérdezett férfiak 51%-a támogatta a béranyaság engedélyezését Franciaországban.

Egyesek az “orvosi javallatra történő önzetlen vagy etikus béranyaságról” szóló törvényjavaslat bevezetését szorgalmazzák. Az elv az lenne, hogy engedélyezzék a béranya alkalmazását, ha egy nő egészségi állapota vagy meddőség miatt nem képes gyermeket vállalni. A kereskedelmi célú béranyaság minden formájának elkerülése érdekében a sperma- vagy petesejt-adományozást és a béranyaságot ingyenesen kell végezni.

Az etikus béranyaság azonban továbbra is rendkívül érzékeny vitatéma. Sokan a gyermekelhagyással hozzák összefüggésbe. Nem szabad elfelejteni, hogy a béranyának át kell adnia a gyermeket a leendő szülőknek. Néhány országban, ahol a béranyaság már törvényes eljárás, a törvény lehetővé teszi azt is, hogy a béranya fizetést kapjon. Ez a gyakorlat azonban inkább az emberi test eladásával egyenlő. Az eljárás pszichoszociális aspektusai is megkérdőjeleződnek.

A béranyaság jogi keretei igen eltérőek. A gyermek mindenek felett álló érdeke érdekében azonban az Európai Bizottság 2022. december 7-én rendeletjavaslatot fogadott el. Ez előírja, hogy ha egy uniós tagállamban elismerik a szülői minőséget , akkor azt az összes többi tagállamban is el kell ismerni.

Kinek szól a béranyaság?

A béranyaság az orvosilag támogatott nemzés egyik módszere, amely különböző profilok számára alkalmas. Általában a következőkre kerül sor :

  • Olyan férfi-női párnál, akik meddőség vagy más egészségügyi probléma miatt nem tudnak természetes úton gyermeket vállalni,
  • Egyedülálló nő vagy férfi, aki szülővé szeretne válni,
  • Azonos nemű párnál, akik családot szeretnének alapítani.

Hogyan működik a béranyasági eljárás?

Az orvosi turizmusra szakosodott ügynökség igénybevétele megkönnyíti a béranyasági folyamatot. Az alábbiakban ismertetjük a folyamat menetét.

Felkészülés

Minden egy konzultációval kezdődik. Ezen a beszélgetésen a leendő szülők kiválasztják a nemzőturizmus célállomását. Meg kell határozniuk a szülői projektjüket is. Felajánlják nekik azt a programot, amely megfelelhet a helyzetüknek. A következő lépés a megállapodás elkészítése. Ha a leendő szülők a szerződés minden feltételével egyetértenek, alá kell írniuk azt. Lehetőség van bizonyos záradékok megtárgyalására és módosítására. Ezután kezdődhet a folyamat.

A leendő szülő(k)nek össze kell állítaniuk az általuk választott célállomáshoz szükséges dossziét. Ez magában foglalja az orvosi vizsgálatokat és a jogi dokumentumokat. Az aktát ezután elküldik a klinikának, amely a béranyasági folyamatot lebonyolítja. Ezután a létesítmény látogatását ütemezik be.

Ha a leendő anya nem tudja használni a petesejtjeit, donort kell választania. A klinika felajánl neki egy listát. A következő lépés a béranya megtalálása. Őt szigorúan kiválasztják. Orvosi és pszichológiai vizsgálatokon kell átesnie. Meg kell felelnie a klinika és a béranyasági ügynökség által előírt kritériumoknak is.

A kezelés

Miután az előkészítő szakasz megfelelően befejeződött, megkezdődhet az orvosi kezelés. Az első lépés az embrióképzés. Ezt a laboratóriumban végzik. A béranyának rendszeresen fel kell keresnie a klinikát, hogy felkészüljön az embrióátültetésre.

Az átültetésre akkor kerül sor, amikor a körülmények kedvezőek a beültetéshez. Két héttel később a béranyának vérvizsgálatnak kell alávetnie magát, hogy ellenőrizzék, terhes-e. Ha a teszt pozitív, a terhességet figyelemmel kísérik.

Szülés és hazatérés

A leendő szülők nyomon követhetik terhességük alakulását. Amikor eljön a szülés ideje, azonnal értesítik őket. A babát a szülészeti osztályon vagy a szülőszobán vehetik át.

A születési anyakönyvi kivonatot a leendő szülők kapják meg. Ez az egyik olyan dokumentum, amelyre a gyermek útlevelének igényléséhez szükség van. A kis család visszatérhet származási országába. A születési anyakönyvi kivonat anyakönyvbe való átírásával járó adminisztratív formalitásokat elvégzik.

Mely országok engedélyezik a béranyaságot?

Az Egyesült Államok és Kanada voltak az első országok, amelyek engedélyezték a béranyaságot. Az Egyesült Államokban a béranya még kártérítést is kaphat. Egyes államokban azonban vannak kivételek. Louisianában például csak heteroszexuális párok vehetik igénybe ezt a nemzési technikát. New York államban a béranyaság csak az Egyesült Államokban lakók számára elérhető.

A béranyaság Ukrajnában és Oroszországban is engedélyezett, még külföldi lakosok számára is. Ugyanez vonatkozik Mexikóra is. De minden tagállamnak saját polgári törvénykönyve és igazságszolgáltatási rendszere van. Ezért ellenőrizni kell, hogy az eljárás elérhető-e a külföldi páciensek számára.

A következő országokban a béranyaság önzetlenül végezhető:

  • Hollandia ;
  • Belgium
  • Örményország ;
  • Portugália
  • Dánia ;
  • Albánia ;
  • Grúzia ;
  • Görögország ;
  • Ausztrália ;
  • Új-Zéland.

Mennyibe kerül a béranyaság külföldön?

A béranyaság 25 000 és 125 000 euró közötti összegbe kerül. De minden attól függ, hogy melyik országban zajlik a folyamat. Önzetlen? Kell-e a béranyát kompenzálni? A helyi állami egészségügyi rendszer megtéríti-e a terhességgel kapcsolatos orvosi ellátás költségeit ? Mindezeket a részleteket figyelembe veszik a számítás során.


A költségek a klinika vagy a kórház kiválasztásától is függnek. Ha egy ügynökségen keresztül megy, könnyebb útvonalon juthat el az orvosi útra. Vegye fel velünk a kapcsolatot, és mi válaszolunk minden kérdésére.

Vegye igénybe az INGYENES értékelést!

Kérésre és
az Ön részéről semmilyen kötelezettség nélkül.

100% ingyenes tanácsadás. Elemezzük az Ön helyzetét, igényeit és elvárásait. És megbecsüljük a szükséges költségvetést: Repülés + szálloda + taxi + kezelés.

A folyamat felett mindenkor teljes mértékben Ön rendelkezik. Teljes lelki nyugalom.


Gyakran ismételt kérdések

Ha a béranyaság nem jogi keretek között történik, a leendő szülők különböző problémáknak vannak kitéve. Ezért van szükségük egy erre szakosodott ügynökség segítségére. Ők gondoskodnak az egész folyamatról.

Minden a választott célországban hatályos szabályozástól függ. Egyes országokban a béranyának visszalépési joga van. A klinika azonban gondosan választja ki a béranyákat, hogy elkerülje az ilyen helyzeteket.

Meg kell jegyezni, hogy a béranyát szelektíven választják ki. Ha az eljárás magában foglalja a petesejt- vagy spermadonációt, a donort is szigorúan kiválasztják. A genetikai betegség gyermekre történő átvitelének kockázata alacsony marad.

A leendő szülők hivatalos születési anyakönyvi kivonatot kapnak. Ez azt jelenti, hogy gond nélkül hazatérhetnek. Segítséget kapnak az anyakönyvbe való átírás kérelmezéséhez is.

További értesítésig a béranyaság továbbra is tilos Franciaországban. A francia társadalombiztosítási rendszer nem téríti meg a béranyasággal kapcsolatos ellátás költségeit. A leendő szülőknek kell viselniük minden költséget.

Egyes országokban egyedülálló személyek számára engedélyezett a béranyaság. El kell mondani, hogy manapság sokan személyes okokból választják az egyedülálló szülőséget.

‍👩‍⚕ KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT ➡️