Sugárterápia Törökországban

Törökországi sugárterápiás kezelést fontolgat? Ez a végső útmutató mindent tartalmaz, amit az eljárásról, a gyógyulásról és a költségekről tudni kell Isztambulban. Kérjen árajánlatot, és kapja meg a legjobb árat a sikeres törökországi kezeléshez.

A LegjobbKlinika.com tájékoztatást nyújt a törökországi sugárterápiás kezelésekről, és segít lefoglalni egy műtétet képzett török orvosoknál. Ez a tartalom kizárólag tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti az egészségügyi szakember tanácsát.

Egy sugárterápiás kezelés ára Törökországban

Egy sugárterápiás kezelés átlagos ára Törökországban 225 €. A minimális ár 150 euró, a maximális ár pedig 300 euró, a teljes kezelés teljes költsége pedig a szükséges ülések számától függően (általában 20 és 40 ülés között) 3 000 és 10 000 euró között változik, beleértve a konzultációs díjakat, az előzetes vizsgálatokat és a kezelés utáni utókezelést is.

Sugárterápia szarkóma esetén2900 €
Sugárterápia agydaganat esetén2900 €
Sugárterápia agydaganat esetén1800 €
Sugárterápia vastagbélrák esetén2900 €
Sugárterápia veserák esetén2900 €
Sugárterápia petefészekrák esetén2800 €
Sugárterápia gyomorrák esetén2700 €
Sugárterápia emlőrák esetén750 €
Sugárterápia tüdőrák esetén1850 €
Sugárterápia prosztatarák esetén1850 €
Sugárterápia torokrák esetén2950 €
Sugárterápia méhrák esetén3600 €
Sztereotaktikus sugársebészet4050 €
Tomoterápia9050 €

Bevezetés

A sugárterápia lehetővé teszi, hogy a rákot a lehető legkevesebb negatív hatással kezeljük. Sokoldalú módszernek tekinthető. Minden típusú rák kezelésére alkalmazható a betegség bármely stádiumában. Az onkológusok más módszerekkel, például műtéttel és kemoterápiával is kombinálhatják.

A sugárterápia rendkívül technikai megközelítés. Alkalmazása magas szintű szakértelmet igényel, és fennáll a súlyos szövődmények kockázata. Nagyon fontos, hogy vezető szakember beavatkozására számíthasson! Ezért sok nemzetközi beteg dönt úgy, hogy befektet egy törökországi orvosi útba.

Ez a Kis-Ázsia és Európa határán fekvő ország tapasztalt sugárterápiás szakembereknek ad otthont. Emellett a világ legjobb onkológiai kórházai közé tartozik. Ezek a létesítmények a legmodernebb berendezéseket használják. A sugárterápia Törökországban tehát jó befektetés.

Mi a sugárterápia Törökországban?

A sugárterápiát az 1890-es évek óta alkalmazzák a rák kezelésére. A módszer hatékonyságát hamar felismerték. Ezért ma már a rákos betegek 60%-át ezzel kezelik. De mivel jár a sugárterápia Törökországban? Lényege, hogy nagy intenzitású ionizáló sugárzást juttatnak a daganat területére.

A módszer célja a daganatos tömeg csökkentése vagy megszüntetése. Emellett minden egyes rosszindulatú sejtet elpusztít. A sugárterápiának különböző típusai vannak. Íme a leggyakrabban alkalmazott módszerek.

Teleterápia

A teleterápia akülső sugárterápia egyik módszere. Ez az eljárás a legnépszerűbb a rák kezelésére. Telekobaltkészülék használatát igényli. Ez nagy energiájú gammasugarakat küld a daganatra.

A radio-onkológus szakembernek pontosan meg kell határoznia a sugarak méretét és alakját. Így el tudja kerülni, hogy a sugarak károsítsák az egészséges szöveteket. A kezelés alatt a betegnek egy asztalon kell feküdnie, és mozdulatlanul kell maradnia.

Brachyterápia

A brachiterápia a belső sugárterápia egyik fajtája. A sugáronkológus feladata, hogy egy cézium-, kobalt- vagy irídiumforrást tartalmazó kapszulát helyezzen be a beteg testébe. Az orvos tűt vagy speciális eszközt használhat.

A radioaktív forrást ideiglenesen egy meghatározott helyre helyezi. Ezután olyan sugárdózist bocsát ki, amely közvetlenül a daganatot vagy a rákos sejteket éri el. A brachyterápia azt jelenti, hogy a kezelendő területet pontosan meg lehet célozni. Ezért nem áll fenn annak a veszélye, hogy a sugárzás a környező egészséges szöveteket érintené.

Sugársebészet

A sugársebészet egy nem invazív technika. Ez a műtét alternatívája. A sugársebészet számos különböző technikát foglal magában.

Az első a sztereotaxiás sugárterápia vagy SRT. Ez a teleterápia innovatív változata. Alkalmazása egy speciális gép, az úgynevezett lineáris gyorsító vagy LINAC használatát igényli. A módszer során naponta kis dózisú, nagy energiájú sugárzást küldenek a célzott területre.

Létezik a Gamma Knife sugársebészet is. Ez a módszer egy Lars Leskell nevű idegsebész által kifejlesztett gép használatát igényli. A gép fókuszált gammasugarakat küld a célterületre. A sugársebészet a következők kezelésére javallt :

  • Lokalizált vagy másodlagos primer agydaganat,
  • Kisebb rosszindulatú daganat a tüdőben, férfiaknál a prosztatában, nőknél az emlőben vagy a méhnyakon, a kismedencében, a hasnyálmirigyben vagy más szervben,
  • Kisméretű elváltozás,
  • Számos előrehaladott rákos megbetegedés.

A nyirokcsomók sugárterápiája

Ez a sugárterápia a nyirokcsomót érintő rákos megbetegedés vagy limfóma kezelésére alkalmazott típus. Sugárnyalábokat használ a rosszindulatú daganat elpusztítására.

Metabolikus vagy belső vektoros sugárterápia

A metabolikus sugárterápiát bizonyos pajzsmirigyrákok kezelésére használják. Ez egy praktikus módszer. Radioaktív anyagot tartalmazó gyógyszert adnak be szájon át. A gyógyszer a rákos sejtekhez kötődik és elpusztítja azokat.

Olvassa el a törökországi kemoterápiáról szóló beszámolónkat.

Hogyan végzik a sugárterápiát Törökországban?

Előkészítés

A sugárterápiás kezelés Törökországban mindig egy sugáronkológussal való konzultációval kezdődik. A sugáronkológusnak a pontos diagnózis alapján meg kell határoznia az alkalmazandó módszert és a sugárzás dózisát. Figyelembe veszi a következőket

  • A rák típusát,
  • A betegség stádiumát,
  • A daganat elhelyezkedését,
  • A már elvégzett kezelési eljárást,
  • A beteg általános egészségi állapotát.

Az orvos számos vizsgálatot, például MRI- és CT-vizsgálatot ütemez be. Ezek a vizsgálatok lehetővé teszik számára, hogy pontosan meghatározza a megcélzandó területet, és így jobb kezelési tervet készíthessen. Ezt követően különböző utasításokat kell adnia a betegnek.

Kezelés

A beteget a kezelés napján várják a kórházban vagy a klinikán . Az orvosi csapat a beteget az asztalra helyezi. A röntgengép ezután elvégzi a munkát, de a terapeuták felügyelete mellett. A terapeuták egy kaputelefon-rendszeren keresztül állandó kapcsolatban állnak a pácienssel. A kezelés mindössze néhány percig tart. A legkisebb probléma esetén a folyamatot megszakítják.

Felépülés

A sugárterápia Törökországban nem igényel kórházi tartózkodást. Az orvosnak azonban rendszeres ellenőrzéseket kell szerveznie. Az első találkozóra néhány nappal vagy egy héttel a kezelés után kerül sor. Ellenőrzi a terápia hatását és a beteg egészségi állapotának alakulását. Az esetleges szövődményeket is időben fel fogja tudni fedezni. A jó nyomon követés a gyógyulást is felgyorsítja.

Olvassa el a trigeminalis neuralgia isztambuli kezeléséről szóló beszámolónkat.

Milyen kockázatai és mellékhatásai vannak a sugárterápiának Törökországban?

A sugárterápiát Törökországban nem invazív kezelési technikaként írják le. Azonban számos mellékhatása van, többek között :

  • Fáradtság,
  • A sugárzással összefüggő bőrproblémák, mint például bőrpír, szárazság vagy viszketés,
  • Átmeneti hajhullás,
  • A vérsejtek számának csökkenése, ha a kezelést kemoterápiával kombinálják,
  • Hányinger.

Miért érdemes sugárterápiát végezni Törökországban?

Törökország kiérdemelte a sugárterápia referencia célpontja címet. Sok nemzetközi beteg utazott ide gyógykezelésre. Számos török kórház kínálja ezt a kezelést, többek között :

  • Medical Park, amely a kiválósági központ címet érdemelte ki a magas színvonalú orvosi ellátás nyújtása miatt;
  • Hisar Hospital Intercontinental, amely radiológusainak szakértelméről híres;
  • Anadolu Medical Centre, egy JCI (Joint Commission International) akkreditációval rendelkező, több szakterületet felölelő intézmény,
  • Memorial Hospital, a török fővárosban található világszínvonalú magán egészségügyi központ.

Minden török kórház tapasztalt személyzettel rendelkezik. Az orvosi csapatot arra képezték ki, hogy minőségi szolgáltatást és ellátást nyújtson a betegeknek. A létesítmények modernröntgenberendezések széles választékával is rendelkeznek. Hatékony kezelést kínálnak elfogadható áron. Mindez azt jelzi, hogy a sugárterápia Törökországban jobb választás.

Vegye igénybe az INGYENES értékelést!

Kérésre és
az Ön részéről semmilyen kötelezettség nélkül.

100% ingyenes tanácsadás. Elemezzük az Ön helyzetét, igényeit és elvárásait. És megbecsüljük a szükséges költségvetést: Repülés + szálloda + taxi + kezelés.

A folyamat felett mindenkor teljes mértékben Ön rendelkezik. Teljes lelki nyugalom.


Gyakran ismételt kérdések a törökországi sugárterápiáról

Mennyibe kerül a sugárterápia Törökországban?

A törökországi sugárterápia költségeit nagyon sok tényező befolyásolhatja. Ezek közé tartozik a sugárterápia típusa, a kezelés időtartama, a sugárterápiás szakember tapasztalata, a beteg által választott létesítmény stb. Az átlagos költségek 3500 és 24 460 usd között mozognak.

Mekkora a sikerességi arány?

Ha az alkalmazott röntgenberendezés hatékony és az orvosi csapat nagy szakértelemmel rendelkezik, az eredmény gyakran jobb. A kezelt beteg hosszabb életre számíthat. Törökországban a kezelés sikerességi aránya eléri a 95%-ot.

Mennyi ideig tart egy sugárterápiás kezelés Törökországban?

Az orvos általában napi egy sugárterápiás kezelést javasol, a hét 5 napján. A kezelés körülbelül 6 hétig tart. Minden az elért eredménytől függ. A nemzetközi betegeknek ezért legalább 2 hónapig Törökországban kell maradniuk.

Fájdalmas-e a sugárterápia Törökországban?

A sugárterápiás kezelés fájdalommentes. A beteg nem érez fájdalmat. Néha azonban a szervezet rosszul reagál a rák megszüntetésére küldött sugarakra. Ez különböző mellékhatásokhoz vezethet.

Hol a legjobb ország a sugárterápiára?

Németország, Spanyolország, a Koreai Köztársaság és Thaiföld kínálja a legjobb sugárterápiás kezelést. Törökország azonban továbbra is ideális célpont. A legjobb onkológiára szakosodott radiológusokkal, valamint modern berendezésekkel büszkélkedhet.

Hogyan szervezzem meg a sugárterápiás utazást Törökországba?

Egy erre szakosodott ügynökség igénybevételével könnyebb megszervezni a törökországi sugárterápiás orvosi utazást. Ez számos szolgáltatást tartalmaz a csomagjában, például szállást, szállítást, kezelést, tolmácsot stb.


‍👩‍⚕ KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT ➡️