A retinaleválás kezelése Törökországban

Törökországban fontolgatja a retinaleválás kezelését? Ez a végső útmutató tartalmaz mindent, amit az eljárásról, a gyógyulásról és a költségekről tudni kell Isztambulban. Kérjen árajánlatot, és kapja meg a legjobb árat a törökországi szemműtétre.

A LegjobbKlinika.com tájékoztatást nyújt a törökországi retina leválás kezeléséről, és segít lefoglalni a műtétet a képzett török sebészekkel. Ez a tartalom kizárólag tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti az egészségügyi szakember tanácsát.

Mennyibe kerül a retina leválásának kezelése Törökországban?

A törökországi retinaleválás-kezelés költsége 1900 és 4500 euró között mozog. Az ár a retinaleválás szintjétől, a kezelés nehézségétől és időtartamától, a gyógyszerköltségtől, a sebészek tapasztalatától és hírnevétől, valamint a klinika vagy kórház által felszámított díjaktól függően változik.

A retina leválásának kezelése Törökországban 3200 €

Bevezetés

Fényvillanásokat, homályos látást vagy sötét függöny érzékelését tapasztalja a látómezőjében? Ezek a tünetek a retinaleválás jelei lehetnek. Ez egy súlyos szembetegség, amely gyors beavatkozást igényel a maradandó látásvesztés megelőzése érdekében.

Szemészorvosa retinaleválást diagnosztizált Önnél, és szeretne Törökországban kezeltetni magát? Ez az útmutató tartalmazza az alapvető információkat, amelyeket tudnia kell az orvosi kezelésről ebben a mediterrán úti célban.

Mi az a retinaleválás?

A retinaleválás egy olyan szemészeti vészhelyzet, amely világszerte évente 10 000 emberből 1-et érint (1). Akkor következik be, amikor a retina leválik az azt tartó szövetrétegről. Ez megfosztja a retinasejteket az oxigén- és tápanyagellátástól, ami olyan tünetekhez vezet, mint a látás egy részét borító úszóképek, sötét homály, fényvillanások és a látásélesség hirtelen elvesztése.

A retina leválásának három fő típusa létezik, az okától függően:

  • Exudatív retinaleválás : nem túl gyakori forma, amelyet a retina alatt felgyülemlett folyadék okoz. Ez a gyulladt erek szivárgásából vagy abnormális formákból adódhat. Előfordulhat szemdaganat vagy időskori makuladegeneráció (AMD) esetén is.
  • Trakciós retinaleválás: ez a proliferatív diabéteszes retinopátia vagy szemgyulladás másodlagos hatása. Ez a forma akkor fordul elő, amikor a retina felszínén lévő hegszövet összehúzódik, és végül a retinát elszakítja a tartórétegtől.
  • Rhegmatogén retinaleválás: ez a leggyakoribb típus. Főként életkor, súlyos rövidlátás vagy szemsérülés esetén fordul elő. Akkor fordul elő, ha a retinán lyuk vagy szakadás keletkezik. A szemben lévő üvegtesti folyadék ezen a repedésen keresztül áthalad, és felhalmozódik a retina alatt. Ez végül azt okozza, hogy a retina leválik a tartó rétegéről.

Mindegyik retina leválást sajátos módon lehet kezelni Törökországban. Ezért van szükség a szakemberrel való kezdeti konzultációra a lehető legjobb szemműtét meghatározásához.

Olvassa el a törökországi őssejtterápiáról szóló dossziénkat

Melyek a retinaleválás különböző kezelési típusai Törökországban?

Törökországban többféle kezelés is elérhető a retinaleválás kezelésére. Ezek közül valamelyik kiválasztása és alkalmazása elsősorban az Ön állapotának súlyosságától és a leválás helyétől függ. Minden esetben minden kezeléshez magasan képzett szemészorvos által végzett műtét szükséges.

Szklerális behúzás

Ez egy olyan műtéti eljárás, amelynek célja a retinára gyakorolt húzóerő csökkentése, hogy a retinát a szem falához szorítsa. Aszklerális behúzás többek között lehetővé teszi a retina újbóli rögzülését egy (szilikonból vagy szivacsból készült) szalag vagy gyűrű szem köré történő behelyezésével.

Vitrectomia Törökországban

A vitrectomia olyan eljárás, amely során a szem belsejében lévő üvegtest gélt gáz- vagy olajbuborékkal helyettesítik. Ez az injekció lehetővé teszi, hogy a retina visszatérjen a megfelelő helyzetébe a szem falához, csökkentve a leválás esetén fellépő húzódást.

Pneumatikus retinopexia

A vitrectomiához hasonlóan a pneumatikus retinopexiánál is egy kis gázbuborékot fecskendez a sebész a szembe. Ez finoman a levált retinát a szemfalhoz nyomja, így az visszatérhet eredeti helyzetébe. A sebész a műtétet lézeres rögzítéssel vagy krioterápiával fejezi be a szakadások lezárása érdekében. A különbség a vitrectomiához képest az, hogy a gázbuborék fokozatosan eloszlik, a retina pedig a kezelés során keletkező hegeknek köszönhetően rögzítve marad.

Argon lézer

Ez egy nem invazív módszer a retina leválásának lézeres szemműtéttel történő kezelésére. A lézerből sugárzó fény apró égési sérüléseket okoz, amelyek aztán hegeket hoznak létre a retinán. Ezek a hegek zárják le az esetleges szakadásokat vagy lyukakat. Ez megakadályozza, hogy a leválás következtében folyadék szivárogjon a szembe. Ráadásul ez a kezelés hatékonyan stabilizálja a retinát és megakadályozza a jövőbeli leválásokat.

Miért válassza Törökországot a retinaleválás kezelésére?

Törökország híres magas színvonalú orvosi infrastruktúrájáról és világhírű szemész szakorvosairól. Emellett a török klinikák olyan csúcstechnológiákat alkalmaznak, mint az optikai koherenciatomográfia (OCT) és a fluoreszcens angiográfia a retinaleválások hatékony diagnosztizálása és kezelése érdekében.

A törökországi kórházak és klinikák nagy tapasztalattal rendelkeznek a nemzetközi betegek kezelésében is. Az orvosi csapatok többnyelvűek, és személyre szabott támogatást nyújtanak a kezelési folyamat során.

Vegye igénybe az INGYENES értékelést!

Kérésre és
az Ön részéről semmilyen kötelezettség nélkül.

100% ingyenes tanácsadás. Elemezzük az Ön helyzetét, igényeit és elvárásait. És megbecsüljük a szükséges költségvetést: Repülés + szálloda + taxi + kezelés.

A folyamat felett mindenkor teljes mértékben Ön rendelkezik. Teljes lelki nyugalom.


Gyakran ismételt kérdések a retinaleválásról

Mekkora a törökországi retinaleválás kezelésének sikerességi aránya?

A világ többi részéhez hasonlóan Törökországban is 90% körüli a retinaleválás kezelésének sikerességi aránya.

Melyek a retinaleválás fő okai?

A retinaleválás fő okai közé tartozik a szemkárosodás, az öregedés, a cukorbetegség, a súlyos rövidlátás és a traumát okozó szemműtét.

Melyek a retinaleválás figyelmeztető jelei?

A figyelmeztető jelek, amelyekre figyelni kell, a homályos látás, a fényvillanások, a lebegő testek és a sötét függöny a látómezőben.

Mennyi ideig tart a retinaleválás műtétje?

A retina leválásának műtétje általában 1-2 órát vesz igénybe, az eljárástól és a műtét összetettségétől függően.

Mennyi a felépülési idő a retinaleválás műtétje után?

A felépülés fokozatosan zajlik. A műtétet követő egy hónap múlva már folytathatja a szokásos szakmai tevékenységét, két hónapon belül pedig részt vehet a szokásos sporttevékenységekben. Látása a műtétet követő egy éven belül teljesen stabilizálódik.

Fedezi-e az egészségbiztosítás a retinaleválás kezelését Törökországban?

A törökországi retinaleválás kezelésére vonatkozó törökországi orvosi biztosítási fedezet elsősorban a biztosító által a szerződésben előírt feltételektől függ.

‍👩‍⚕ KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT ➡️