Prosztatarák kezelése Törökországban

Prosztatarák-kezelést fontolgat Törökországban? Ez a végső útmutató tartalmaz mindent, amit az eljárásról, a gyógyulásról és az isztambuli költségekről tudni kell. Kérjen árajánlatot, és kapja meg a legjobb árat a sikeres törökországi kezeléshez.

A LegjobbKlinika.com tájékoztatást nyújt a törökországi prosztatarák-kezelésről, és segít lefoglalni a műtétet képzett török sebészeknél. Ez a tartalom kizárólag tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti az egészségügyi szakember tanácsát.

Mennyibe kerül a prosztatarák kezelése Törökországban?

A prosztatarák kezelésének átlagos költsége Törökországban 7500 és 19 000 euró között van. A prosztatarák-kezelés ára függ a rák típusától és stádiumától, a választott kezeléstől és a beteg általános egészségi állapotától. Függ továbbá a kórháztól és annak felszereltségétől, a sebész tapasztalatától és a gyógyszerek árától.

A prosztatarák kezelése Törökországban7500 €

Bevezetés

A prosztata egy kizárólag férfiaknál találhatómirigy . Fiatal férfiaknál körülbelül diónyi méretű, a húgyhólyag alatt, közvetlenül a végbél előtt található.

Ez a kis mirigy döntő szerepet játszik a férfi reproduktív rendszerben, mivel a spermiumokban található folyadék egy részét termeli.

A prosztatarák a férfiak körében a 2ᵉ leggyakoribb rákos megbetegedés. Mivel 2020-ban több mint 1,4 millió új esetet diagnosztizálnak, világszerte valódi közegészségügyi problémát jelent.

Mi a prosztatarák?

A prosztatarák rosszindulatú daganat, amely akkor alakul ki, amikor a prosztata rendellenes sejtjei kontrollálatlanul szaporodni kezdenek.

A prosztatarák, amely főként a 60 év feletti férfiakat érinti, ritkábban diagnosztizálják 40 év alatti betegeknél.

Bár a ráknak ez a formája gyakran lassan fejlődik, és egyes hordozói idős korukban halnak meg, vannak agresszívebb formái is. Ezek gyorsan átterjednek a test más részeire, ami áttétes prosztatarákhoz vezet.

Melyek a prosztatarák korai tünetei?

A prosztatarák korai stádiuma általában nem okoz tüneteket, ezért olyan fontos a korai felismerés.

Másrészt a betegség előrehaladottabb formája számos jel vagy tünet formájában jelentkezhet, többek között :

  • Vizelési nehézség ;
  • Fájdalom vagy égő érzés vizelés közben;
  • Gyakori vizelési inger, különösen éjszaka;
  • Az az érzés, hogy a hólyag nem tud teljesen kiürülni;
  • Vér a vizeletben vagy az ondóban;
  • Fájdalmas magömlés;
  • Fájdalom vagy kellemetlen érzés a kismedencei területen;
  • Fogyás.

Ezeket a tüneteket azonban más, nem daganatos egészségügyi problémák is okozhatják. Ezek egyszerű húgyúti fertőzéshez vagy jóindulatú prosztata hiperpláziához (BPH) is köthetők, ezért fontos, hogy a pontos diagnózis felállítása érdekében orvoshoz forduljon.

Olvassa el a Parkinson-kór törökországi kezeléséről, a tüdőrák kezeléséről és az agydaganatok kezeléséről szóló dossziénkat.

A prosztatarák szűrése Törökországban

A digitális végbélvizsgálat (DRE ) egy rutinszerű, gyors és fájdalommentes vizsgálat, amely lehetővé teszi az urológus számára, hogy a prosztata alakjában vagy állagában bármilyen rendellenességet észleljen.

Ha bármilyen kétség merül fel, vérvizsgálatot végeznek, beleértve a PSA-mérést is. Ez a prosztata által termelt fehérje a szerv rendellenességét jelezheti, ha abnormálisan magas, ami lehet, hogy rákos megbetegedés következménye, de az is lehet, hogy nem.

A prosztata biopsziája előtt elvégezhető egy multiparametrikus MRI (a prosztata részletes mágneses rezonanciás képalkotása), amely segíthet a gyanús területek felkutatásában. A prosztata biopszia, amelyet néha transzrektális ultrahang (TRUS) segítségével végeznek, a prosztataszövetből történő mintavételt jelenti, amelynek patológiai vizsgálata megerősíti vagy sem a rákos sejtek jelenlétét, és meghatározza azok típusát.

Végül további vizsgálatokat, például MRI- vagy PET-vizsgálatot (pozitronemissziós tomográfia) alkalmaznak az észlelt rákstádiumának és agresszivitásának értékelésére.

Milyen prosztatarák-kezelések állnak rendelkezésre Törökországban?

A prosztatarákos betegek átfogó ellátási útvonalának biztosítása érdekében Törökország a modern orvosi technológiák és megközelítések optimális választékát kínálja.

Minden egyes betegprosztatarák-kezelését több kritérium alapján határozzák meg: a rákos daganat mérete, típusa és fokozata, nem megfeledkezve a beteg általános egészségi állapotáról sem.

Íme a Törökországban elérhető kezelési lehetőségek, amelyek közül néhány kombinálható.

  • Gondos megfigyelés : Bizonyos esetekben a korán felismert prosztatarák csak szoros, rendszeres megfigyelést igényel (PSA-szintek és biopsziák);
  • Műtét (radikális prosztatektómia) : ez az eljárás, amely akár retropubikus (alhasban végzett bemetszés), akár perineális (a végbélnyílás és a herezacskó közötti bemetszés), esetleg robotizált, a teljes prosztata eltávolítására irányul. Más, kevésbé invazív műtéti módszerek is választhatók, mint például a laparoszkópos műtét (apró bemetszések a hasfalon) vagy a prosztata transzurethrális reszekciója. Ez utóbbi, amely a prosztata belső részének részleges eltávolítását jelenti a bőr megnyitása nélkül, a húgycsövet követő reszektoszkópot használ.
  • Sugárterápia : ez a kezelés nagy intenzitású sugárzást alkalmaz a prosztatarákos sejtek elpusztítására. A sugárterápia vagy külső (közönséges sugárterápia) vagy belső (brachyterápia).
  • Kemoterápia: a rákellenes gyógyszereket vénás injekciókkal vagy szájon át adják be.
  • Egyéb gyógyszeres kezelések: a hormonterápia, az immunterápia vagy más célzott terápiák (radiofarmakonok, például Lu-177) teszik teljessé a betegség elleni küzdelmet;
  • Krioterápia: rendkívül alacsony hőmérsékletet alkalmaznak a rákos sejtek elpusztítására;
  • HIFU (nagy intenzitású fókuszált ultrahang ): a célzott ultrahang egy nem invazív eljárás keretében hőeltávolítást végez.

Milyen mellékhatásai vannak a prosztatarák kezelésének?

Ha a prosztatarák az eredeti szerven túlterjed, fájdalmat, merevedési zavarokat és akár inkontinenciát is okozhat.

Emellett a betegség leküzdésére alkalmazott kezelés(ek ), például a műtét, a kemoterápia vagy a sugárkezelés mellékhatásai is jelentkezhetnek.

Ezek a mellékhatások a következők

  • Fájdalom (alhas, pénisz hegye), a vizelet ürítésére használt hólyagkatéter miatt, amíg a heg gyógyulására várunk;
  • Fáradtság, a vörösvértestek csökkenése miatt;
  • Nehézségek az erekció fenntartásában;
  • Az idegkárosodás miattivizeletszabályozási problémák;
  • Különböző típusú fájdalom, különösen csont- vagy idegfájdalom előrehaladott stádiumban.

Ezek a tünetek megfelelő orvosi kezelést igényelnek a beteg életminőségének javítása érdekében.

Milyen a felépülési folyamat a prosztatarák kezelése után?

A prosztataműtéten átesett beteget a műtét után körülbelül 4 nappal hazaengedik a kórházból, és körülbelül két héttel később folytathatja szokásos tevékenységeit.

Általában több hét és több hónap között eltart , amíg a beteg visszanyeri a húgyúti rendszer izmainak normális működését.

A prosztatarák miatt műtéti vagy nem műtéti úton kezelt betegek támogatásához elengedhetetlen azátfogó, magas színvonalúutánkövetés.

A kezelés utáni nyomon követésen kívül, amely a betegség előrehaladásának követésére, az esetleges kiújulások felderítésére és a mellékhatások kezelésére összpontosít, ez magában foglalja :

  • Rehabilitációs ellátás (fizioterápia) ;
  • Diétás tanácsadás;
  • Szakorvosi ellátás a mellékhatások, például az inkontinencia kezelésére;
  • Pszichológiai támogatás.

Miért érdemes Törökországot választani a prosztatarák kezelésére?

Ha Törökországot választja orvosi turizmus célpontjaként a prosztatarák kezelése céljából, az a jelentős ár-érték arány mellett számos előnyt is jelent.

  • A török kórházak és klinikák urológiai osztályai ugyanolyan fejlett technológiával vannak felszerelve, mint a legjobb nyugati intézmények. Ez a fejlett orvosi technológia, amely magában foglalja a HIFU-technológiát is, hatékonyabb kezelést biztosít a betegek számára.
  • A prosztatarákot kezelő török egészségügyi intézmények a világ legjobbjai közé tartoznak. Az onkológia területén szerzett szakértelmükért elismertek, sokuk többek között az ESMO (European Society of Medical Oncology – Európai Orvosi Onkológiai Társaság) által is tanúsított. Néhányukat az OECI (Európai Rákkutató Intézetek Szervezete) akkreditálta.
  • A magasan képzett onkológus szakemberek nagy száma, akik fejlett terápiás technikákat alkalmaznak, garantálják a betegek kiváló ellátását. Egyes orvosok együttműködnek külföldön (Egyesült Államok, Németország stb.) működő kiváló kollégákkal
  • A török kórházak híresek multidiszciplináris ellátásukról, amely nemcsak személyre szabott és figyelmes, hanem gyors is.
  • Egy törökországi orvosi út során, különösen a Boszporusz e gyönyörű vidékén fekvő Isztambulban, a nemzetközi betegek olyan környezetben részesülnek, amely elősegíti a jó gyógyulást.

Vegye igénybe az INGYENES értékelést!

Kérésre és
az Ön részéről semmilyen kötelezettség nélkül.

100% ingyenes tanácsadás. Elemezzük az Ön helyzetét, igényeit és elvárásait. És megbecsüljük a szükséges költségvetést: Repülés + szálloda + taxi + kezelés.

A folyamat felett mindenkor teljes mértékben Ön rendelkezik. Teljes lelki nyugalom.


Gyakran ismételt kérdések a prosztatarák kezeléséről

Melyek a legjobb kórházak Isztambulban a prosztatarák kezelésére?

Isztambul számos neves kórháza közül a Sisli Memorial Kórház, az Anadolu Medical Centre, a Medipol Mega Egyetemi Kórház, az Okan Egyetemi Kórház és az Acibadem.

Mennyi a minimális tartózkodási idő Törökországban a prosztatarák kezelésére?c

Egy prosztatarák miatt kezelt beteg átlagosan 4 napot marad kórházban. A kezelés utáni ellátás miatt azonban legalább 21 napig Törökországban kell maradniuk. A betegeknek azt is be kell tervezniük, hogy orvosi útjukra elkísérik őket.

Mennyi a prosztatarák várható élettartama?c

Annak ellenére, hogy a prosztatarák a 2ᵉ leggyakoribb daganatos betegség a férfiak körében, a prosztataráknak nagyon magas az általános túlélési aránya. Közel 98% 5 év alatt, korai felismerés esetén pedig eléri a 100%-ot. Az áttétes stádiumban azonban a túlélési esély mindössze 28%.

Milyen következményei vannak a prosztata eltávolításának?c

A prosztata teljes eltávolítása után 5-ből körülbelül 1 férfi szenvedvizeletinkontinenciától , 40%-uk pedig merevedési nehézségekkel küzd. Ezek a funkciók azonban idővel javulhatnak. Ezekben az esetekben orvosi eszközökkel lehet segíteni.

Mi okozza a prosztatarákot?

A prosztatarák kockázatát különböző tényezők növelik, mint például az előrehaladott életkor, az etnikai származás (a fekete férfiak nagyobb arányban érintettek), az elhízás, a hibás gének öröklése, bizonyos szexuális úton terjedő betegségek és az IGF-1 hormon magas szintje.

Melyek a prosztatarák különböző típusai?

A prosztata intraepiteliális neoplázia (PIN) a prosztatarák rákot megelőző formája. Általában adenokarcinómává, ritkábban szarkómává, kissejtes karcinómává, karcinóma, laphámrákká vagy urotheliális karcinómává fejlődik.

‍👩‍⚕ KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT ➡️