Májátültetés Törökországban

Minden, amit a törökországi májátültetésről tudni kell: eljárás, költségek, felépülés. Kérjen ingyenes árajánlatot a sikeres transzplantációra szakértő sebészektől Isztambulban.

A LegjobbKlinika.com tájékoztatást nyújt a törökországi májtranszplantációról, és segít lefoglalni a műtétet szakértő sebészeknél. Ez a tartalom kizárólag tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti az orvosi szakember tanácsát.

Mennyibe kerül a májátültetés Törökországban?

Törökországban a májátültetés árai lényegesen alacsonyabbak, mint más országokban. Az Egyesült Államokban például a költségek elérhetik a 300 000 eurót, Franciaországban körülbelül 240 000 eurót, Spanyolországban pedig 260 000 eurót.

Törökországban ezzel szemben a májátültetés ára 50 000 eurótól kezdődik, amely magában foglalja a 15 napos kórházi tartózkodást, a szállítást, a vizsgálatokat, a tolmácsot és az étkezést. Ezek az alacsonyabb árak elsősorban az alacsonyabb megélhetési költségeknek és a kórházak közötti versenynek köszönhetőek.

Májátültetés Törökországban50.000 €

Májátültetés Törökországban : Teljes útmutató

Májátültetésen gondolkodik Törökországban? Ez az átfogó útmutató minden lényeges információt tartalmaz, amit az eljárásról, a felépülésről és a kapcsolódó költségekről tudni kell. Tudja meg, miért ajánlott célország Törökország, és kérjen ingyenes, személyre szabott árajánlatot, hogy a legjobb árakat kapja a sikeres májátültetéshez Törökországban!

Mi az a májátültetés?

A májátültetés egy olyan sebészeti eljárás, amelynek során egy donortól származó egészséges máj egy részét ültetik át a beteg májba. A műtét célja a súlyos májbetegségekben, például májzsugorban, súlyos májgyulladásban és a májrák bizonyos formáiban szenvedő betegek kezelése.

A májátültetésnek több típusa létezik, de a leggyakoribb az ortotópos transzplantáció, amely során a beteg májat eltávolítják, és egy egészséges máj egy részével helyettesítik. Ha nem tudná, a máj olyan szerv, amely képes önmagát regenerálni. Ezért van szükség a donor májának csak egy részére a transzplantációhoz. Törökországban az élődonoros májátültetést nemzetközi betegek számára engedélyezik, feltéve, hogy a donor a recipiens rokona.

Kinek szól ez a transzplantáció?

A májátültetés gyakran a legjobb megoldás a súlyos és visszafordíthatatlan májbetegségben szenvedő betegek számára. Számos betegség esetében arany standard kezelésnek számít, mint például :

  • Krónikus cholestatikus májbetegségek: mint például a primer epeúti cirrózis, a szklerotizáló cholangitis és az epeúti atrézia.
  • Hepatikus parenchimabetegségek : beleértve a májgyulladás utáni cirrózist, az autoimmun cirrózist és az alkoholos cirrózist.
  • Fulmináns és szubfulmináns hepatitis: amikor a máj nagyon rövid idő alatt súlyosan károsodik.
  • Primer májrák: különösen, ha a rák előrehaladott stádiumban van.
  • Genetikai anyagcsere-betegségek: mint például a Wilson-kór, az alfa-1 antitripszinhiány és a hemokromatózis, ahol az anyagcsere-egyensúlyhiány súlyos májkárosodáshoz vezet.

Mik az ellenjavallatok?

A májátültetés nem mindenki számára lehetséges. Íme a fő okok, amelyek miatt egy személy nem kaphatja meg ezt a transzplantációt:

  • Zsigeri elégtelenség: például súlyos szív- vagy légzési elégtelenség.
  • Más szerveket érintő rák: vagy ha háromnál több daganat van jelen.
  • Ellenőrizetlen HIV-fertőzés: A HIV nem mindig jelent abszolút ellenjavallatot, de a kontrollálatlan fertőzés további kockázatokat jelenthet.
  • Alkohol- vagy kábítószerfüggőség: az alkohol- vagy kábítószerfüggő betegeknek igazolniuk kell, hogy a műtét előtt abbahagyták.
  • Magas életkor : 65 év feletti betegek esetében általában nem lehetséges a transzplantáció, kivéve, ha nincs súlyos krónikus betegségük.
  • Rossz egészségi állapot: ha a beteg nem képes elviselni a műtétet, vagy egész életében kilökődés elleni gyógyszereket kellene szednie.

Miért érdemes Törökországot választani májátültetésre?

Törökország kiemelkedik más országok közül a magas orvosi színvonalával és a májátültetések lenyűgöző sikerességi arányával . Ráadásul az árak is alacsonyabbak, mint más országokban, ami jó célponttá teszi az egészségügyi turizmus számára.

Törökország jelentős szakértelmet fejlesztett ki az élő donoros májátültetések terén, 98%-os sikerességi aránnyal. Az ország 2019-ben még a világon a legtöbb élődonoros májátültetést is elvégezte.

Hogyan zajlik a májátültetés Isztambulban, Törökországban?

Ha fontolgatja a májátültetést Törökországban, valószínűleg többet szeretne tudni a műtétről és arról, hogy mi történik utána. Először is tudnia kell, hogy a legjobb, erre a műtétre szakosodott kórházak Isztambulban vannak. Ezekben a kórházakban a kezdeti konzultációtól a műtét utáni felépülési időszakig minden lépést gondosan megterveznek és végrehajtanak, hogy a nemzetközi betegek számára a lehető legjobb eredményt biztosítsák. Nézzük meg közelebbről, hogyan történik a műtét.

Az első konzultáció

A törökországi májátültetést megelőző első lépés egy sor előzetes vizsgálat, amelynek során felmérik a beteg egészségi állapot át, és ellenőrzik, hogy nincsenek-e ellenjavallatok. E vizsgálatok során a betegek alapos orvosi felmérésben és vérvizsgálatban részesülnek, a sebész pedig időt szán arra, hogy elmagyarázza az eljárás további részeit.

A donornak is jelen kell lennie, hogy ellenőrizni lehessen a donor és a recipiens közötti kompatibilitást.

A műtét menete

Miután ez a kezdeti konzultáció megtörtént, a májátültetésre a műtőben kerülhet sor. A máj donor részét eltávolítják, és ezzel egyidejűleg a recipiensbe is átültetik.

Ezt a kényes műtétet magasan képzett török sebészekből álló csapat végzi, és az egyes esetek bonyolultságától függően több órán át tarthat.

A műtét utáni ellátás és nyomon követés

A műtét után a donort és a recipienst intenzív osztályon helyezik el, és legalább egy napig megfigyelik. Ezt követően a donornak további 4-5 napig, a recipiensnek pedig legalább 10 napig kórházban kell maradnia.

A betegeknek összesen legalább 2 hét ig Törökországban kell maradniuk, hogy utóvizsgálatokban részesüljenek és biztosítsák a megfelelő felépülésüket.

Melyek a gyakori szövődmények?

Mint minden előrehaladott műtétnél, a májátültetésnél is előfordulhatnak néha komplikációk, bár ezek ritkák:

  • Az új máj kilökődése
  • A transzplantátum működésével kapcsolatos problémák
  • Érproblémák, például artériás elzáródások
  • Epeúti szövődmények, például szivárgás vagy szűkület
  • Fertőzések
  • A kilökődést megakadályozó gyógyszerek mellékhatásai

A májátültetés Törökországban tehát egy olyan fejlett kezelés, amely a súlyos májbetegségben szenvedő nemzetközi betegek számára is elérhető. Törökországban a sikerességi arány magasabb, mint más országokban, és a díjak is alacsonyabbak, így jó választás lehet a transzplantáció célállomásának.

Ha Ön is fontolgatja a májátültetést Törökországban, ne habozzon, kérje ingyenes árajánlatát, hogy a legjobb árakat kapja. Csapatunk szívesen nyújt Önnek információt és támogatást A-tól Z-ig, hogy a műtét sikeres legyen, elismert török sebészek segítségével.

Vegye igénybe az INGYENES értékelést!

Kérésre és
az Ön részéről semmilyen kötelezettség nélkül.

100% ingyenes tanácsadás. Elemezzük az Ön helyzetét, igényeit és elvárásait. És megbecsüljük a szükséges költségvetést: Repülés + szálloda + taxi + kezelés.

A folyamat felett mindenkor teljes mértékben Ön rendelkezik. Teljes lelki nyugalom.


Gyakran ismételt kérdések

Mennyi a várható élettartam a májátültetés után?

A májátültetés után várható élettartam változó, de a legtöbb beteg több évig, sőt évtizedekig élhet, jó életminőséggel. Átlagosan a felnőtt recipiensek 90%-a legalább egy évet, 60%-a pedig legalább 10 évet él a transzplantáció után.

Milyen a májátültetés sikerességi aránya Törökországban?

A májátültetés sikerességi aránya Törökországban nagyon magas, meghaladja a 90%-ot. Ez magasabb, mint más országokban. Franciaországban például a sikerességi arány 80%, az Egyesült Királyságban pedig 85%. A kockázatok tehát Törökországban valamivel alacsonyabbak.

Ki adományozhatja májának egy részét?

A potenciális donoroknak a recipiens családtagjainak kell lenniük, általában közeli rokonoknak. Alapos orvosi vizsgálaton kell átesniük, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy alkalmasak, jó egészségi állapotban vannak, és képesek májuk egy részének felajánlására.

Milyen kockázatokkal jár a májátültetés?

A májátültetéssel kapcsolatos kockázatok közé tartozik a fertőzés, a graft kilökődése és a műtéti komplikációk. A kilökődést megakadályozó immunszuppresszív gyógyszerek mellékhatásainak kockázata is fennáll.

Milyen hosszú távú hatásai vannak a májátültetésnek?

A hosszú távú májátültetés jelentősen javítja az életminőséget és meghosszabbítja a recipiens várható élettartamát. A kilökődés kockázata és a gyógyszerek mellékhatásai azonban folyamatos orvosi felügyeletet igényelnek.

Hogyan készüljön fel fizikailag és mentálisan a májátültetésre?

A májátültetésre való fizikai és mentális felkészüléshez elengedhetetlen az orvosi ajánlások betartása, a jó fizikai állapot fenntartása és a megfelelő pszichológiai támogatás. Ez fontos ahhoz, hogy a lehető leggyorsabban felépüljön.

‍👩‍⚕ KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT ➡️