Glaukóma kezelése Törökországban

Glaucomakezelést fontolgat Törökországban? Ez a végső útmutató mindent tartalmaz, amit az eljárásról, a gyógyulásról és a költségekről tudni kell Isztambulban. Kérjen árajánlatot, és kapja meg a legjobb árat a sikeres szemműtéthez Törökországban.

A LegjobbKlinika.com tájékoztatást nyújt a törökországi glaukóma kezelésről, és segít lefoglalni egy műtétet képzett török sebészeknél. Ez a tartalom kizárólag tájékoztató jellegű, és nem helyettesíti az egészségügyi szakember tanácsát.

A glaukóma kezelés ára Törökországban

Egy glaukóma kezelési eljárás átlagos ára Törökországban 200 euró, a lézeres trabeculoplasztika ára 500 euró. A trabeculotómia ára 2300 €, a lézeres iridotómia ára pedig 300 €.

Glaukóma Törökországban200 €
Lézeres trabeculoplasztika500 €
Trabeculotómia2300 €
lézeres iridotómia300 €

Bevezetés

Számos oka van annak, hogy miért érdemes megfontolni a glaukóma kezelését Törökországban. A közhiedelemmel ellentétben a Boszporusz országában az orvosi szakma nem kizárólag a szépészeti sebészet területén jeleskedik.

Teljes körű, megbízható és versenyképes árú megoldást találhat, ha ezt az országot választja egészségügyi célpontjául .

Mielőtt megteszi a szükséges lépéseket, kétségtelenül van néhány kérdése. Akár magáról a betegségről , akár a műtét kivitelezésének módjáról. Összeállítottuk ezt az útmutatót, hogy segítsünk Önnek a legtöbbet kihozni belőle. Kockázatok, lehetséges mellékhatások, várható eredmények, felszámított árak… szeretnénk, ha semmi sem maradna figyelmen kívül.

Nyilvánvaló, hogy minden páciensnek sajátos elvárásai, igényei és jellemzői vannak. Az Ön által kapott információk általánosak – de amikor az utazási logisztikáról van szó, minden egyes esetet személyre szabottan kezelünk. Így Ön teljes lelki nyugalommal közelítheti meg glaukómakezelését egy jó hírű törökországi intézményben.

Mi a glaukóma?

A glaukóma egy krónikus szembetegség. A legcsekélyebb tünetnél is elengedhetetlen, hogy időpontot kérjen egy szakembertől. Azonnali kezelés nélkül a látóideg teljesen leállhat – ami a látás visszafordíthatatlan elvesztéséhez vezethet.

Nem bocsátkozunk túl sok technikai részletbe, de íme a mechanizmusok, amelyek ezt az állapotot jellemzik :

  • A glaukómát általában a szemgolyóban lévő nyomás növekedése okozza . A vizes nedv termelődése és elvezetése károsodik… pedig ez az értékes szemnedv táplálja és oxigénnel látja el valamennyi optikai struktúránkat. Az eredmény a látóideg növekvő és kitartó terhelése .
  • Fokozatosan (de egyes esetekben a progresszió különösen gyorsnak tűnik) ez jelentős károsodást okoz. Ha nem történik intézkedés, a beteg fokozatosan elveszíti perifériás látását. A központi látás sem marad meg… ami vaksághoz vezet .

Más szóval a glaukóma vaksághoz vezethet . Az időveszteség elkerülése érdekében tökéletesen lehetséges a diagnózis felállítása Franciaországban, majd a műtétet Törökországban fontolóra venni .

Olvassa el a törökországi őssejtterápiáról szóló beszámolónkat

Glaukóma: ki érintett?

Meg kell jegyezni, hogy a lyoni egyetemi kórház 2023-as adatai szerint a negyvenöt éves vagy annál idősebb franciák 1-2%-a érintett ebben a betegségben. Az Egyesült Királyságban, ahol a demográfiai kurzor kissé eltolódott (45-ről 50-re), ez az arány 4%.

A fiataloknál ritkán alakul ki glaukóma. Éppen ezért – ismét a CHU de Lyon hivatalos honlapja szerint – ” [ célszerű] körülbelül kétévente (45 éves kortól) felkeresni a szakorvost, hogy elvégeztesse ezeket a méréseket”. A megelőző időpontok sok életet menthetnek meg. Fel kell hívni a figyelmet arra, hogy a családi kórtörténet növelheti a szövődmények kockázatát. Az okok azonban nem mindig genetikai eredetűek.

Ha Önt vagy egy hozzátartozóját sajnos érinti ez a probléma, tudnia kell, hogy vannak megoldások.

Gyógyítható-e a glaukóma?

A tudományos fejlődés lehetővé tette, hogy megbízható kezeléseket dolgozzanak ki a glaukóma lefolyására . Azért mondjuk, hogy “kezelések”, mert számos lehetséges megközelítés létezik, amelyek közül néhány egymást kiegészítő.

A glaukóma kezelésének különböző módjai

A meghozandó intézkedések (mindig szakértő tanácsára) a következők..

  • Gyógyszeres kezelés. Bizonyos szemcseppeket használnak a szemfolyadék szabályozására . A kívánt eredmény eléréséhez szigorúan kell eljárni a napi alkalmazás során. Esettől függően néhány szájon át szedhető tabletta is rendelkezésre áll.
  • Lézeres kezelés. Az itt alkalmazott technológiának meglehetősen bonyolult neve van: trabeculoplasztika. Ennek lényege, hogy célzott hatásokat fejt ki a… trabeculum régiójára. A trabeculum egy szövetekből álló hálózat. Ha ép, akkor szinte tökéletesen szabályozza a víztartalmú folyadék elvezetését . Ha meghibásodik, a lézerrel helyreállítják a funkcióit. Így csökken a veszélyes nyomás.
  • Sebészeti kezelés. Ez a glaukóma legteljesebb kezelése. A szemsebész olyan implantátumokat helyezhet be, amelyek “segítik” a természetes elvezető mechanizmusokat. Egy másik eljárás során új elvezető útvonalat hoz létre (trabeculektómia). Ez a két lehetőség kiegészíti egymást , vagy egymástól függetlenül, eseti alapon tervezik.

Milyen a glaukómaműtétek sikerességi aránya Törökországban?

Hiba lenne 100%-os sikerességi arányt állítani. A glaukóma kezelés sikerességi aránya Törökországban azonban továbbra is nagyon magas. A forrástól függően ez a szám 90 vagy akár 99% is lehet.

Ne feledje, hogy a siker esélye az idő múlásával csökken. Minél tovább halogatja, annál nehezebb lesz a javítás és a kompenzáció .

Miért érdemes glaukómaműtétet tervezni Törökországban?

Azon gondolkodik, hogy miért kellene Törökországba utaznia glaukóma-kezelésre, amikor saját hazájában is vannak klinikák, és így szakemberek? Természetesen nem a francia, brit vagy svájci szemészek munkáját akarjuk leértékelni..

A törökországi orvosi turizmusnak azonban számos előnye van.

  • Az ár a munka összetettségétől függően változik. Egytrabeculektómiáért például 2300 euróra kell számítani Törökországban.
  • A nemzetközi betegek általában tisztában vannak az e területen dolgozó orvosok kiváló hírnevével. Az Egyesült Királyságban, akárcsak a francia kórházakban, a kezelési rendszer inkább a helyi betegek számára van kialakítva. Törökország továbbra is hű marad kulturális keresztútként szerzett hírnevéhez, és orvosi szolgáltatásait univerzális szemszögből szemléli.
  • A kezelés gyorsasága az egyik leggyakrabban felhozott ok . Bár nincsenek átfogó statisztikák erről a témáról, számos beszámoló mutat ebbe az irányba. Törökországban rövidebb a várólista . Ha valaki sürgős orvosi ellátást keres (és a glaukómát gyorsan kell kezelni, mint láttuk), megnyugtatóbbnak tűnik egy török klinikára utazni.
  • Franciaországban, az Egyesült Királyságban és a legtöbb környező országban kevésbé gyakori az all-inclusive csomag , amelyet nagyon gyakran kínálnak a Boszporusz partján. Ez magában foglalja (a legkifinomultabb változatban) a konzultációt, a műtétet, a kórházi kezelést, a műtét utáni ellátást… és még a reptéri transzfert is, egészen a szállásig. Utazási irodánk szívesen segít az utazás megszervezésében.

További információkért ne habozzon most kapcsolatba lépni velünk. Szívesen bemutatjuk Önnek részletesebben a szervezéseket és az ajánlatokat.

Most egy lényeges pontra térnénk rá: magára a műveletre .

Hogyan zajlik egy glaukómaműtét?

Minden szakorvos sajátos szakmai döntéseket hoz, a praxisától függően. Van azonban néhány olyan alapelv, amely minden glaukóma-műtétnél közös.

Koncentráljunk három fő szakaszra : a felkészülésre, magára a műtétre és a felépülésre.

Hogyan kell felkészülni a glaukómaműtétre?

A szemészeti műtéteknél , mint az egészségügy minden más területén, elengedhetetlen, hogy előzetesen megismerkedjen az orvosi és sebészi csapattal. A kezdeti kapcsolatfelvételhez időpontot egyeztetnek.

Vegye igénybe az INGYENES értékelést!

Kérésre és
az Ön részéről semmilyen kötelezettség nélkül.

100% ingyenes tanácsadás. Elemezzük az Ön helyzetét, igényeit és elvárásait. És megbecsüljük a szükséges költségvetést: Repülés + szálloda + taxi + kezelés.

A folyamat felett mindenkor teljes mértékben Ön rendelkezik. Teljes lelki nyugalom.


Gyakran ismételt kérdések a törökországi glaukóma-kezeléssel kapcsolatban

Qu’est-ce que le glaucome u003cstrongu003e?u003c/strongu003e

A glaukóma olyan szembetegség, amely a látóideget károsítja, gyakran a magas szemnyomás miatt, ami a látás fokozatos elvesztéséhez vezet, a perifériás látástól kezdve.

Quels sont les types de glaucome courants ?

A két fő típusa a nyitott zugú glaukóma, amikor a víztartalmú folyadék kiürülése lassú, és a zugú glaukóma, amely a szemnyomás gyors emelkedését okozza.

Quels sont les facteurs de risque ?

A tényezők közé tartozik az előrehaladott életkor, a magas szemnyomás, a családi anamnézis, az etnikai származás, a cukorbetegség, a magas vérnyomás és a kortikoszteroidok hosszú távú használata.

Quels sont les traitements disponibles ?

A kezelés magában foglalja a szemnyomás csökkentésére szolgáló szemcseppeket, a víztartalmú folyadék kiáramlásának javítására szolgáló lézerterápiát és a nyomás csökkentésére szolgáló műtétet.

Le glaucome peut-il être guéri ?

A glaukóma nem gyógyítható, de a korai és rendszeres kezeléssel kontrollálható a szemnyomás és lassítható a betegség előrehaladása.

Comment prévenir ou détecter le glaucome ?

A megelőzés magában foglalja a rendszeres szemészeti vizsgálatokat, különösen a veszélyeztetett személyek esetében. Jelentse a látásában bekövetkezett változásokat szemészorvosnak, és kövesse az ő ajánlásait.

‍👩‍⚕ KÉRJEN ÁRAJÁNLATOT ➡️